Rival Sons til Norwegian Wood

USA-bandet har tatt tilbake riffrocken, som mange trodde hadde sett sine beste tider.

Huntington Beach-kvartetten Rival Sons har gjort det til sitt livsverk å ta tilbake den stolte riffrocken som hadde sine beste vekstkår i brytningen mellom 60- og 70-tallet. «Vi snakker tidløs retro-rock utført med kjærligheten, kløkten og finessen til dagens generasjon», som Stein Østbø i VG sa det.

Siden det selvfinansierte debutalbumet «Before the Fire» fra 2009, har de gitt ut ytterligere bunnsolide fire album. Gjennombruddet kom med «Pressuse & Time» fra 2011», som ble hyllet over hele verden som den tøffeste rocken som hadde blitt gitt ut på lange tider. Siden har superlativene haglet over dem fra alle kanter.

Fyller et tomrom

Dersom du ikke har hørt noe særlig på Rival Sons, er det ikke for sent. Det er bare å hive seg rundt og bli kjent med dette fantastiske rockebandet. Begynn gjerne med disse låtene: «Pressure & Time», «Keep on Swinging», «Electric Man», «Hollow Bones» og «Open My Eyes».

Liker du rock, kan vi nærmest garantere at du vil elske. Og du vil også forstå hvorfor mange nevner Led Zeppelin og The White Stripes i samme åndedrag som Rival Sons.

For er det noe de har klart, så er det å fylle et rocketomrom som har vært en god stund nå. På scenen er de en opplevelse, og det kan bli rimelig intenst. Det er ikke noe dilldall med Rival Sons. Vi snakker bunnsolid, ærlig rock’n’roll uten noe gimmicks eller fjas.

Gir alt på scenen

Bandet består i dag av Jay Buchanan (vokal, munnspill), Scott Holiday (gitar, vokal), Mike Miley (trommer), og Dave Beste (bass, vokal).

Vokalist Jay Buchanan er kjent for å gi jernet – og er av mange omtalt son en av verdens råeste livevokalister-

Det er faktisk andre gang Rival Sons gjester Norwegian Wood. Sist gang var i 2013. Deres konserter i Norge har en tendens til å bli utsolgt, så her gjelder det å være tidlig ute.

For som musikkanmelderen i Varden skrev: «En dag vil jeg helt sikkert si: ‘Jeg så faktisk Rival Sons’».

De spiller torsdag 14. juni.

Hjemmeside
Twitter
Facebook
Spotify
Apple Music
SoundCloud