Publikumsfavoritten Jason Isbell kommer

Jason Isbell er av mange omtalt som en av nåtidens store musikkformidlere. Han har fått æren for å ha revitalisert countrymusikken, men har et uttrykk, musikalitet og «sting» i tekstene som skiller ham fra nesten alt.

En egen kategori

Mannen har et særpreg som som plasserer ham helt på toppen blant dagens sangere og låtskrivere. Det melodiøse er alltid med ham, og han veksler selvskrevent mellom det myke akustiske og det mer rocka uttrykket.

Tekstene er av en helt annen kategori enn det aller meste av musikk som lages. Mannen er nemlig en historieforteller av ypperste klasse, og tekstene har både substans og appell.

Sjekk ut spor tre, «Tupelo» fra «The Nashville Sound». Det er en låt om håp mennesker kan skape oppe i sitt eget hode for å slippe unna problemer, uansett hvor falskt dette håpet er.

Sammenlignes med Springsteen

Jason Isbell har toppet Billboard-listen. I tillegg har han vunnet hele fire Grammy-priser, to i hver av kategoriene «Best American Roots Song» og «Best Americana Album». De to siste fikk han for utgivelsen «The Nashville Sound», som kom ut i juni i fjor, og for låta «If We Were Vampires» fra samme plate.

«The Nashville Sound» har for øvrig høstet strålende kritikker over hele verden.

Han blir ofte omtalt som «den neste Bruce Springsteen». I et intervju med Aftenposten sa han «Som Bruce skriver jeg historier om den lille manns liv og kamp i det amerikanske samfunnet. Og på mitt beskjedne vis kan jeg påvirke folk slik som Bruce. Håper jeg. Tror jeg.»

Med seg på scenen har han sitt faste band, 400 Unit. Deres forhold til Jason Isbell, er som Heartbreakers til Tom Petty, The E Street Band til Bruce Springsteen, eller som The Waves til Katarina.

Jason Isbell spiller på Norwegian Wood fredag 15. juni.

Hjemmeside
Facebook
Twitter
Apple Music
SoundCloud