Legendariske The Rainmakers til Frognerbadet

The Rainmakers

Hvis du ikke har levd i en snøhule siden 1986, da HAR du et eller annet forhold til The Rainmakers. Sånn er det med den saken.

Helt siden det legendariske bandet hevet taket på den (nesten) like legendariske klubbscenen på Sardines i Oslo i 1986, har det aldri vært tvil om at nordmenn elsker The Rainmakers. Og jaggu er kjærligheten gjengjeldt også. For les bare hva vokalist og låtskriver Bob Walkenhorst sa til Radio Rjukan for tre år siden:

– Norge er vårt andre hjem. Vi har vært her så mange ganger nå, og er veldig glad i landet. Og ikke bare om sommeren. Jeg liker den norske vinteren også.

Nå, 32 år etterpå, kommer de altså til Norwegian Wood.

Ble hyllet til høyre og venstre

Elleve år etter oppstarten bestemte de seg for å oppløse bandet i 1998. Men etter at Bob Walkenhorst returnerte til Norge i 2010, med duoen Walkenhorst & Porter, og fikk overveldende mottakelser, skjønte han at musikken hans ikke var blitt glemt av gamle fans. Han bestemte seg derfor for at han ville gjenforene bandet. I 2011 var dette et faktum, passende nok 25 år etter at debutalbumet kom ut.

Med sin roots-baserte rock har de særlig slått igjennom i Europa, og spesielt i Norge. Hovedpersonen i bandet er Bob Walkenhorst. Musikkritikerne har hatt sansen for Bob Walkenhorsts talent for uvanlige og kontroversielle temaer, krydret med sarkastisk humor og ironiske betraktninger. Dette var med på å gi bandet et særpreg.

Ironi blir som vi vet ofte misforstått. Det gjorde at låten «Government Cheese», som kom ut i 1986, ble hyllet av både høyre- og venstresiden i USA.

Covret DumDum Boys

The Rainmakers har gitt ut en lang rekke studiostudioalbum, singler og liveinnspillinger. Det siste studioalbumet heter «Cover Band», og kom ut i 2015. Og der fant vi jaggu en norsk låt, eller i hvert fall en variant på en norsk låt.

«With our strong connection to Norway we decided to have some fun covering «Møkkamann» by Norwegian rockers DumDum Boys», som det står på Youtube-kanalen deres.

Konsertplata «Oslo-Wichita Live» ble gitt ut spesielt for Skandinavia. Den ble spilt inn 22. november 1989 i Oslo, og 20. januar 1990 i Wichita.

Too fun to quit

Når et band eksisterer så lenge som The Rainmakers, er det ikke til å unngå at en del medlemmer faller fra, mens andre kommer til. Besetningen som kommer til Frognerbadet, er Bob Walkenhorst (vokal, gitar, munnspill), Rich Ruth (bass, vokal), Pat Tomek (trommer), og Jeff Porter (gitar, piano, vokal).

Vi i Norwegian Wood håper de kommer til å fortsette i mange år til. For som de selv sier:

«Some things are too much fun to quit».

The Rainmakers spiller på Norwegian Wood lørdag 16. juni.

The Rainmakers på:

Facebook
SoundCloud
Spotify
YouTube