Di Derre feirer 25 år på Norwegian Wood

Lyden av norsk 90-talls-pop – DI DERRE – feirer i 2018 at det er 25 år siden gjennombruddet, og gjør seg dermed klare for en omfattende konsertsommer.

I tillegg til de gode, gamle slagerne «Jenter», «Rumba med Gunn (1-2-3)» og «Syk», er det også splitter nytt låtmateriale på trappene.

Bandet gleder seg stort til å feire jubileet med publikum.

Comeback

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboards), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet «Historien om et band» inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder. Suksessen ble deretter gjentatt med årlige sommerturneer.

I 2017 skrev bandet historie med publikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, og nærmere 6000 elleville publikummere fikk med seg folkefesten under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet hovedscenen på festivalen.

Mest spilte på P4

I løpet av noen hektiske år midt på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse som selvfølgelig fikk tittelen «Den derre med Di derre», kom i 1993, og fikk svært gode anmeldelser.

Det var plate nummer to – «Jenter & Sånn» – som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato den mest spilte låten på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2-3)», og solgte hele 190 000,-eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer «Den derre med Di Derre» (1993), «Gym» (1996), «Slå meg på» (1998) og «Di beste med Di Derre» (2006).

Di Derre spiller på Norwegian Wood lørdag 16. juni.

Di Derre på:

Facebook
Spotify