Travis

Etter suksessen på Blackheath Festival i fjor, der de spilte albumet «The Man Who» i sin helhet, har Travis bestemt seg for å gjøre det samme på Norwegian Wood i juni.

«The Man Who» står seg like godt i dag, 19 år etter utgivelsen, og er regnet som en av de mest suksessrike britiske albumene de siste 20 år. Du har garantert hørt flere av låtene, ikke minst singlene «Writing to Reach You», «Driftwood», «Turn», og kanskje den mest kjente «Why Does it Always Rain on Me».

«The Man Who» har solgt til ni ganger platina, og lå hele 11 uker som nummer 1 på UK Albums Chart. Det dro også i land prisen for beste album på BRIT Award. Ikke bare det, hele to ganger har de vunnet BRIT Awards pris for «Beste band». Det skjedde i 2000 og i 2002.

Albumet er produsert av Nigel Godrich, som blant annet har produsert alle Radioheads album siden «OK Computer».

Travis startet opp i Glasgow i Skottland i 1990. Navnet hentet de fra filmen «Paris, Texas», hvor nå avdøde Harry Dean Stanton spilte karakteren Travis Henderson. Sammen med Cast, Ocean Colour Scene, Kula Shaker, og Embrace, var Travis en av de mest fremtredende brit rock-bandene i siste halvdel av nittitallet. De har fått æren for å ha banet vei for band som Coldplay, Keane og Snow Patrol.

De har gitt ut åtte studioalbum, siden det første kom ut i 1997. Det siste ble sluppet i 2016.

Travis spiller på Norwegian Wood lørdag 16. juni.

Bandet består i dag av:
Fran Healy – vokal og gitar
Dougie Payne – bass og vokal
Andy Dunlop – gitar, banjo, vokal
Neil Primrose – rytme

Travis på:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Spotify
Apple Music