Wilco til Norwegian Wood 2016

WILCO ER KLARE FOR NORWEGIAN WOOD 2016

 

Norgesvennene i WILCO spiller på NORWEGIAN WOOD på Sukkerbiten fredag 17. juni. Kvalitet og rock i skjønn forening!

 

Wilco hadde i fjor sitt 20 års-jubileum. I løpet av disse 20 årene har de utviklet seg til å bli et av USAs mest populære og innflytelsesrike band. Ved å forene elementer fra eksperimentell rock og klassisk pop, og med unik musikalsk utforskertrang og oppfinnsomhet, er Wilco i dag hva Rolling Stone Magazine kaller «et av USAs mest konsekvent interessante band» og «Amerikas fremste rockeimpresjonister».

 

Wilco og Norge har et langt og nært forhold som begynte lenge før de ble et av USAs viktigste og største band - Norge var det første landet hvor de nådde toppen av salgslistene. Allerede med det fabelaktig frodige tredjealbumet «Summerteeth» (1999) fikk de en 5. plass på VG-lista. Det skulle fortsatt gå fem år før Wilco hadde sitt første topp-10 album på den amerikanske Billboardlisten med dobbelt Grammyvinnende «A Ghost Is Born» (2004). I mellomtiden hadde Wilco igjen en topp-4 hit i Norge med det revolusjonerende albumet «Yankee Hotel Foxtrot» (2001). Etter to album som soniske nybrottsmenn, vendte Wilco tilbake med et varmere og mer jordnært uttrykk på «Sky Blue Sky» (2007), noe som ble belønnet med topp-4 plassering i USA og topp-7 i Norge. Albumet ga også bandet deres femte Grammynominasjon. Wilcos to påfølgende album, «Wilco (The Album)» (2007) og «The Whole Love» (2009), fortsatte det som nå var blitt en tradisjon; kritikerne jublet, musikkelskerne kjøpte albumene til topp-5 på salgslistene og begge ble Grammynominert.

 

I løpet av de 10 første årene skiftet Wilco besetning hyppig. Kun vokalist/låtskriver Jeff Tweedy og bassist John Stirratt er igjen fra originalbandet. Men siden 2004 har besetningen vært konstant og Wilco består i dag av Tweedy, Stirratt, gitaristen Nels Cline, multi-instrumentalisten Pat Sansone, keyboardisten Mikael Jorgensen og trommisen Glen Kotche.

 

I juli i år ga Wilco sine fans en hyggelig overraskelse da de plutselig slapp albumet «Star Wars» gratis på hjemmesiden sin. I stedet for å ta betalt oppfordret Wilco fansen til å bruke pengene på et av bandets 10 favorittalbum (med andre artister) listet opp på siden. I den anledning oppsummerte Audun Vinger i Dagens Næringsliv fenomenet Wilco svært treffende:

«De er rett og slett det perfekte ‘siste bandet’: kosmisk countryrock, utforskende avantgarde, popmelodier og klassisk rock smurt sammen i avslappet hi-fi, med sterk låtskriving, rutete skjorter og ordet kvalitet stemplet i den rynkede pannen.»

 

Dagspass til fredag 17. juni er i salg nå via Ticketmaster.

 

 

Lytt til Wilco her:

TIDAL
APPLE MUSIC

SPOTIFY

 

 

Til deg som har kjøpt 3-dagerspass:

3-dagerspass kan brukes på Sukkerbiten fredag 17. juni. I tillegg får alle med 3-dagerspass et nytt festivalpass til alle dager på festivalen i 2017. Neste års Norwegian Wood arrangeres i Frognerbadet 15.-17. juni 2017.

 

Dersom dette ikke passer, har du også mulighet til å få pengene refundert ved å kontakte Ticketmaster innen 10. mai.

 

Til deg som har kjøpt dagspass:

Fredagspass gjelder på Sukkerbiten fredag 17. juni

 

Ta kontakt med oss på Facebook eller mail post@norwegianwood.no ved spørsmål.

sponsorer