program 17. juni

Dørene åpner kl.14.00.

 

SPILLETIDER

Kl. 17.00   Israel Nash (US)

Kl. 18.30               Bigbang

Kl. 20.30          Wilco (US)

Wilco hadde i fjor sitt 20 års-jubileum. I løpet av disse 20 årene har de utviklet seg til å bli et av USAs mest populære og innflytelsesrike band. Ved å forene elementer fra eksperimentell rock og klassisk pop, og med unik musikalsk utforskertrang og oppfinnsomhet, er Wilco i dag hva Rolling Stone Magazine kaller «et av USAs mest konsekvent interessante band» og «Amerikas fremste rockeimpresjonister».

 

Wilco og Norge har et langt og nært forhold som begynte lenge før de ble et av USAs viktigste og største band - Norge var det første landet hvor de nådde toppen av salgslistene. Allerede med det fabelaktig frodige tredjealbumet «Summerteeth» (1999) fikk de en 5. plass på VG-lista.

 

I juli 2015 ga Wilco sine fans en hyggelig overraskelse da de plutselig slapp albumet «Star Wars» gratis på hjemmesiden sin. I stedet for å ta betalt oppfordret Wilco fansen til å bruke pengene på et av bandets 10 favorittalbum (med andre artister) listet opp på siden. I den anledning oppsummerte Audun Vinger i Dagens Næringsliv fenomenet Wilco svært treffende:

«De er rett og slett det perfekte ‘siste bandet’: kosmisk countryrock, utforskende avantgarde, popmelodier og klassisk rock smurt sammen i avslappet hi-fi, med sterk låtskriving, rutete skjorter og ordet kvalitet stemplet i den rynkede pannen.»

Siden midten av nittitallet har Oslo-bandet Bigbang vært blant landets viktigste og mest populære rockeband. Frontet av den karismatiske låtskriveren Øystein Greni har trioen levert en fantastisk rekke klassiske låter og album. Med gjennombruddet «Electric Psalmbook» i 1999 markerte Bigbang seg for alvor i norsk musikkliv, og siden den gang har de forblitt helt på toppen. Udødelige låter som «Wild Bird», «Girl In Oslo», «Swedish Television» og en rekke kritikerroste plater har gitt dem en stor og trofast fanskare.

 

Som liveband har Bigbang alltid vært en formidabel urkraft, og det er kanskje på scenen dette bandets musikk og uttrykk virkelig kommer til sin rett. Etter et par år hvor bandets medlemmer har prioritert prosjekter utenfor Bigbang, skal trioen gjøre et knippe utvalgte festivaljobber sommeren 2016. Så at det er et sultent band som kommer til oss i juni, er det liten tvil om.

Med sitt eminente band har Israel Nash (US) utviklet sitt eget sound og personlige lydlandskap av americana og episk rock. Født i Aurora i Missouri og sønn av en baptistprest, ble Nash tidlig eksponert for ”mountain music” og gospel, samt farens samling av klassiske rockeplater fra et fordums liv. Slikt blir det musiker av, og i oktober kom 34-åringens fjerde album ”Silver Season”. Musikkanmelder Egon Holstad oppsummerte albumet på følgende måte: - Låtene er så velproduserte, så storslåtte, myke og varme at det er som om honning renner ut av høyttalerne.

sponsorer